Gulasz z marchewk±Składniki: 60 dkg mięsa -ja daję łopatkę 2 marchewki cebula 1 szt seler plaster por taki 4 cm kawałek gorczyca mielona biała czubryca czerwona 1 łyżeczka ziarenka smaku do smaku kmin rzymski 1 łyżeczka 3 ziela angielskie 3 listki laurowe kardamon pól łyżeczki kolendra mielona 1 łyżeczka ziołowy pieprz do smaku 2 łyżki m±ki |
Sposób przygotowania: Mięso kroimy w kostkę i doprawiamy: gorczyc±, czubryc± , ziarenkami i kminem. Mieszamy i najlepiej zostawić to na cał± noc w lodówce. Przygotowujemy bulion i do niego dodajemy ziele, listki laurowe, marchewke pokrojona w kosteczkę , seler też w kostkę a por drobniutko. Cebulkę na patelni nalezy zeszklić i do bulionu. Mięsko podsypujemy 2 łyżkami m±ki i obsmażamy na patelni. Wrzucamy do miękko¶ci.Zagęszczamy mak± rozmieszan± z wod± . Doprawiamy kardamonem,kolendr± mielon± i pieprzem ziołowym. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne