Gulasz z marchewk±


Składniki:

60 dkg mięsa -ja daję łopatkę
2 marchewki
cebula 1 szt
seler plaster
por taki 4 cm kawałek
gorczyca mielona biała
czubryca czerwona 1 łyżeczka
ziarenka smaku do smaku
kmin rzymski 1 łyżeczka
3 ziela angielskie
3 listki laurowe
kardamon pól łyżeczki
kolendra mielona 1 łyżeczka
ziołowy pieprz do smaku
2 łyżki m±ki


Sposób przygotowania:

Mięso kroimy w kostkę i doprawiamy: gorczyc±, czubryc± , ziarenkami i kminem. Mieszamy i najlepiej zostawić to na cał± noc w lodówce.

Przygotowujemy bulion i do niego dodajemy ziele, listki laurowe, marchewke pokrojona w kosteczkę , seler też w kostkę a por drobniutko. Cebulkę na patelni nalezy zeszklić i do bulionu.

Mięsko podsypujemy 2 łyżkami m±ki i obsmażamy na patelni.
Wrzucamy do miękko¶ci.Zagęszczamy mak± rozmieszan± z wod± .
Doprawiamy kardamonem,kolendr± mielon± i pieprzem ziołowym.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne