Inne placki cukiniowo-pekińskie


Składniki:

1 młoda cukinia
pół kapusty pekińskiej
pestki dyni - ile kto lubi ja daję 1 gar¶ć
1 jajko
m±ka tyle by zagę¶cic ciasto
ziarenka smaku
pieprz ziołowy
olej do smażenia


Sposób przygotowania:

Cukinię ¶cieramy na tarce - musimy odcisn±¶ w rękach nadmiar wody.
Kapustę kroimy drobniutko i wsypujemy do cukini, dodajemy jajko i pestki dyni.

Mieszamy wszystko i dodajemy tylke m±ki by było gęste. Na patleni kładziemy łyzk± porcje ciasta na rozgrzany olej .

Smażymy z obu stron na lekko złoty kolor.


Najlepsza na te placki jets młoda cukinia a ja je bardzo lubię z sosem czosnkowym.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne