Muffinki z boczkiem i cebul±


Składniki:

100-150 g boczku wędzonego
1 cebula
380 g m±ki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
sól
2-4 łyżki natki pietruszki posiekanej
2 jajka
1 szklanka mleka
125 g roztopionego masła


Sposób przygotowania:

Boczek kroimy w kostkę i obsmażamy na br±zowo na patelni, wyjmujemy i na tej samej patelni obsmażamy drobno pokrojon± cebulę.

Do miseczki dajemy m±kę, proszek, sól oraz natkę.
Po wymieszaniu robimy dołek i wlewamy poł±czone jajka z mlekiem.

Dodajemy masło, boczek i cebulę. Mieszamy niedbale.
Nakładamy do papilotek i pieczemy 35 minut w temp. 210'C.


[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne