Cannelloni z mięsem i fasolką na sposób meksykańskiSkładniki: cannelloni rurki 1 opakowanie - u mnie primo gusto średnie rurki mięso mielone z łopatki 60 dkg papryka czerwona, zielona, żółta 1/3 sztuki z każdego koloru fasola czerwona Bonduelle 1/2 puszki pora ( po połowie zielonej i białej części) tyle co objętościowo papryk sos pomidorowy z nutką bazyli i oreganao 1 porcja wg. tego przepisu www.ewelosa.pl/?przepisy,0,08,w,00... ser żółty 10 dkg do doprawienia mięsa sos Worcestershire 1 łyżka sos sojowy Kikkoman 1 łyżeczka papryka ostra 1 łyżeczka gorczyca mielona biała 1 łyżka pieprz ziołowy 1 łyżeczka ziarenka smaku lub sól 1 łyżeczka płaska |
Sposób przygotowania: Mięso doprawiamy i odstawiamy na min. godzinę. Po tym czasie smażymy aż będzie ono miało wygląd takich kuleczek. Kroimy papryki w kosteczkę, porę w pół talarki i wrzucamy do miski. Przekładamy mięso do miski i dodajemy fasolkę. Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą. Nadziewamy rurki makaronowe farszem i układamy jedna obok drugiej - tak dość ciasno. Polewamy dokładnie sosem - to bardzo ważne aby każda rurka była pokryta sosem. Wkładamy przykryte folią aluminiową do nagrzanego do 180'C piekarnika na 30 minut. Nie martwcie się rurki zmiękną - przed końcem posypujemy startym serem i zapiekamy już odkryte chwilę. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne