Cordon bleu z salami zcebulą i serem żóltym


Składniki:

schab 2 kotlety
czosnek granulowany 1/4 łyżeczki
kumin mielony 1/4 łyżeczki
kwiat muszkatołowca mielony 1/4 łyżeczki
ziarenka smaku odrobina
ser żółty tylżycki 4 plastry
salami z cebulą 2 plastry
jajko na panierkę
bułka tarta na panierkę


Sposób przygotowania:

Kotlety rozbijamy na dość cienkie płaty. Doprawiamy przyprawami i odstawiamy na minimum godzinę.

Teraz na połowie kładziemy plasterek sera na to salami i ponownie ser. Składamy na pół tak aby nadzienie było w środku.

Brzegi spinamy trzema wykałaczkami i panierujemy w jajku i bułce.

Smażymy z obu stron na złoto - ja po obróceniu przykryłam patelnię pokrywką.
Podajemy z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.


[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne