Cordon bleu z salami zcebulą i serem żóltymSkładniki: schab 2 kotlety czosnek granulowany 1/4 łyżeczki kumin mielony 1/4 łyżeczki kwiat muszkatołowca mielony 1/4 łyżeczki ziarenka smaku odrobina ser żółty tylżycki 4 plastry salami z cebulą 2 plastry jajko na panierkę bułka tarta na panierkę |
Sposób przygotowania: Kotlety rozbijamy na dość cienkie płaty. Doprawiamy przyprawami i odstawiamy na minimum godzinę. Teraz na połowie kładziemy plasterek sera na to salami i ponownie ser. Składamy na pół tak aby nadzienie było w środku. Brzegi spinamy trzema wykałaczkami i panierujemy w jajku i bułce. Smażymy z obu stron na złoto - ja po obróceniu przykryłam patelnię pokrywką. Podajemy z ziemniakami i ogórkiem kiszonym. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne