Cynamonowe placuszki z jabłkamiSkładniki: 100 ml mleka 1 żółtko 1 płaska łyżeczka cynamonu 1 łyżka cukru cynamonowego 2-4 łyżki mąka- do zagęszczenia ciasta 1 jabłko cukier puder do posypania |
Sposób przygotowania: Wszystkie składniki łączymy na gładkie ciasto i na chwilę odstawiamy. Jabłko kroimy w plasterki - grubości około 1 cm i wkładamy do ciasta. Dokładnie pokrywamy je ciastem i kładziemy na gorący olej i smażymy na złoto - róbcie to na małym gazie. Po usmażeniu placuszki kładziemy na papierowy ręcznik i układamy na talerz. Posypujemy cukrem pudrem. Te placuszki to bardzo smaczna propozycja na podwieczorek dla naszych dzieci - w dzisiejszych czasach niestety coraz rzadziej jadamy wspólnie posiłki a o podwieczorkach już nie wspomnę. Dlatego ja ze swoją rodziną staram się jeść co najmniej jeden wspólny posiłek w ciągu dnia - i często przygotowuję właśnie takie małe słodkości które z wielką ochotą jemy na podwieczorek. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne