Sałatka z kapustą pekińską, tuńczykiem i ricottą z oliwkową nutąSkładniki: kapusta pekińska 1/4 główki tuńczyk w oleju 1/3 puszki fasola czerwona Bonduelle 1/4 puszki por 2 cm kawałek oliwki zielone z nadzieniem paprykowym 3 łyżki majonez Kielecki 2 łyżki płaskie przyprawa do ryb ostra 1 łyżeczka zioła do sałatek 1 łyżeczka |
Sposób przygotowania: Kapustę pekińską kroimy w paseczki i wrzucamy do miseczki. Dodajemy pozostałe składniki - tuńczyka, pokrojona drobno porę, oliwki pokrojone w kółeczka oraz wsypujemy fasolę. Dodajemy majonez wymieszany z przyprawą do ryb i ziołami do sałatek. Mieszamy. Układamy na talerzu i posypujemy ozdobnie przyprawą do ryb. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne