Sałatka z kapustą pekińską, tuńczykiem i ricottą z oliwkową nutą


Składniki:

kapusta pekińska 1/4 główki
tuńczyk w oleju 1/3 puszki
fasola czerwona Bonduelle 1/4 puszki
por 2 cm kawałek
oliwki zielone z nadzieniem paprykowym 3 łyżki
majonez Kielecki 2 łyżki płaskie
przyprawa do ryb ostra 1 łyżeczka
zioła do sałatek 1 łyżeczka


Sposób przygotowania:

Kapustę pekińską kroimy w paseczki i wrzucamy do miseczki. Dodajemy pozostałe składniki - tuńczyka, pokrojona drobno porę, oliwki pokrojone w kółeczka oraz wsypujemy fasolę.

Dodajemy majonez wymieszany z przyprawą do ryb i ziołami do sałatek. Mieszamy.
Układamy na talerzu i posypujemy ozdobnie przyprawą do ryb.


[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne