Paluszki z kurczaka w puszystym cie¶cieSkładniki: 1 filet z kurczaka 1 łyżeczka sambal oelek 2 plastry imbiru ¶wieżego 1 łyżka sosu sojowego kikkoman 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego pieprz ziołowy do smaku 2 białka 100 ml mleka m±ki ile zabierze ciasto po pół mini kosteczki bazylia i pietruszka |
Sposób przygotowania: Mięso kroimy w paski i wkładamy do miseczki. Dodajemy sambal, pokrojony imbir, czosnek, sos sojowy, pieprz i można dodać odrobinę soli. Mieszamy i odstawiamy na min. 2 godziny. Ubijamy białka. W misce mieszamy mleko z m±k± tak by było gęste ciasto, dodajemy mini kosteczki i mieszamy ponownie. Teraz dodajemy białka i delikatnie mieszamy - mi zostały białka z ciastek. Teraz wkładamy kawałki mięsa i obtaczamy je w cie¶cie. Smażymy na rozgrzanej patelni na oleju na zloto-br±zowy kolor z obu stron. Ja podałam te fileciki z sałatk± z ogórków i ziemniakami. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne