Paluszki z kurczaka w puszystym cie¶cie


Składniki:

1 filet z kurczaka
1 łyżeczka sambal oelek
2 plastry imbiru ¶wieżego
1 łyżka sosu sojowego kikkoman
1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego
pieprz ziołowy do smaku
2 białka
100 ml mleka
m±ki ile zabierze ciasto
po pół mini kosteczki bazylia i pietruszka



Sposób przygotowania:

Mięso kroimy w paski i wkładamy do miseczki.
Dodajemy sambal, pokrojony imbir, czosnek, sos sojowy, pieprz i można dodać odrobinę soli. Mieszamy i odstawiamy na min. 2 godziny.

Ubijamy białka.

W misce mieszamy mleko z m±k± tak by było gęste ciasto, dodajemy mini kosteczki i mieszamy ponownie. Teraz dodajemy białka i delikatnie mieszamy - mi zostały białka z ciastek.

Teraz wkładamy kawałki mięsa i obtaczamy je w cie¶cie. Smażymy na rozgrzanej patelni na oleju na zloto-br±zowy kolor z obu stron.


Ja podałam te fileciki z sałatk± z ogórków i ziemniakami.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne