Filety i nóżki z kurczaka pieczone w słodko-pikantnej marynacieSkładniki: 1 filet podwójny z kurczaka 2 udka z kurczaka Marynata: 3 łyżki sosu słodkiego chili 2 łyżki sosu sojowego kikoman 1 łyżeczka miodu 2 łyżki oleju sezamowego 1 łyżka czosnku granulowanego |
Sposób przygotowania: Fileta dzielimy na dwie połówki. Składniki marynaty łączymy w miseczce. Zalewamy nią kurczaka i zostawiamy na min. 2 godziny. Przelewamy do żarodpornego naczynia i przykrywamy folią aluminiową z góry. Wkładamy do piekarnika do temperatury 150'C i pieczemy około 1 godziny. Pod koniec pieczenia zdejmujemy folię i rumienimy mięso. Podajemy z kaszką kuskus - dodałam do niej ciutke soli, sosu sojowego. Robimy z kaszki dwie babeczki a na nie nakładamy nóżkę z kurczaka - lekko polewamy powstałym podczas pieczenia sosem. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne