Przepis podstawowy na kruche ciasteczkaSkładniki: 56 dkg m±ki 10 dkg mielonych migdałów 10 dkg mielonych orzechów laskowych 15 dkg cukru 3 łyżki cukru waniliowego z naturaln± wanili± 4 żółtka 40 dkg masła 2 łyżeczki kawy mokka 1 łyżka dobrego kakao |
Sposób przygotowania: Z m±ki, migdałów i orzechów - ja potłukłam w moĽdzieżu tak, że były ciut wieksze kawałki niz gdyby były zmielone - obu rodzaji cukrów, żóltek i posiakanego masła zagniatamy cisato. Dzielimy na trzy czę¶ci - każda około 42 dkg. Do jednej dodajemy kawę i kakao i ponownie zagniatamy. Każd± zawijamy w folię i wkładamy na godzine do lodówki. Przepis pochodzi z gazety " Pyszne ciasta " z 2004 roku. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne