Sałatka z oliwkami nadziewanymi tuńczykiem i płatkami czosnku


Składniki:

mix sałat : radicchio czerwona, roszponka, frise 2 gar¶cie
tuńczyk w oleju 1/2 puszki
oliwki nadziewane tuńczykiem 2 duże gar¶cie
pora 3 cm kawałek
płatki czosnku kamis 2 łyżki
olej kujawski z pierwszego tłoczenia 2 łyżki
woda 2 łyżki
sos koperkowo-ziołowy 1/2 opakowania
mięta suszona 1 łyżeczka
ser haloumii 3 plastry


Sposób przygotowania:

Mieszamy w misce sałaty, pokrojone w plasterki oliwki i tuńczyka, porę oraz płatki czosnku.

W małej miseczce przygotowujemy sos z oleju, wody i sosu koperkowo-ziołowego i mięty.

Ser podsmażamy na suchej patelni aż powstan± ciemniejsze paseczki.

Zalewamy sosem sałatkę i dokładnie mieszamy. Nakładamy na talerz a na górze układamy ozdobnie ser.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne