Sałatka z oliwkami nadziewanymi tuńczykiem i płatkami czosnkuSkładniki: mix sałat : radicchio czerwona, roszponka, frise 2 gar¶cie tuńczyk w oleju 1/2 puszki oliwki nadziewane tuńczykiem 2 duże gar¶cie pora 3 cm kawałek płatki czosnku kamis 2 łyżki olej kujawski z pierwszego tłoczenia 2 łyżki woda 2 łyżki sos koperkowo-ziołowy 1/2 opakowania mięta suszona 1 łyżeczka ser haloumii 3 plastry |
Sposób przygotowania: Mieszamy w misce sałaty, pokrojone w plasterki oliwki i tuńczyka, porę oraz płatki czosnku. W małej miseczce przygotowujemy sos z oleju, wody i sosu koperkowo-ziołowego i mięty. Ser podsmażamy na suchej patelni aż powstan± ciemniejsze paseczki. Zalewamy sosem sałatkę i dokładnie mieszamy. Nakładamy na talerz a na górze układamy ozdobnie ser. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne