Keks Iwony


Składniki:

Keks Iwony jajka 5 sztuk
mąka 3,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżki płaskie
cukier 2 szklanki
margaryna 1 kostka
bakalie 2 szklanki


Sposób przygotowania:

Ucieramy jajka z cukrem, dodajemy mąkę i proszek. Dodajemy margarynę.

Bakalie - u nas orzechy włoskie, suszony kolorowy ananas, żurawina suszona, rodzynki i migdały. Należy je wcześniej obtoczyć w mące. Dodajemy je do ciasta i mieszamy łyżką.

Masę wylewamy do prostokątnej podłużnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika na 1,5 godziny do temperatury 160'C.

Pieczemy do suchego patyczka.
Później na górę dajemy polewę czekoladową i posypujemy słupkami migdałowymi.





[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne