Mini tarty z kremem toffi i bananamiSkładniki: 6 krążków ciasta francuskiego 5 dkg masła 75 g drobnego cukru 1 łyżka "golden syrup" 1 łyżka śmietany kremówki 3-4 banany |
Sposób przygotowania: W garnuszku łączymy masło, cukier, złoty syrop i śmietanę. Podgrzewamy stale mieszając, aż do uzyskania gęstego kremu toffi. Studzimy i nalewamy po równo do każdej foremki na babeczkę. Wcześniej wycinamy kółka o wielkości foremek z ciasta francuskiego (krążki - takiej wielkości jak macie foremki na babeczki ja mam takie większe). Pamiętajcie by to zrobić i włożyć ciasto do lodówki. Teraz obieramy banany i układamy w foremkach na kremie toffi. Teraz nakrywamy mini tarty krążkami ciasta. Dobrze dociskamy na brzegach. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 220st. C. Wyjmujemy tarty z piekarnika i jeszcze gorące odwracamy na talerz - gdy jakiś kawałek banana zostanie w foremce po prostu go wyjmujemy i kładziemy na właściwe mu miejsce. Podajemy gorące - możecie do mini tart podać po gałce lodów kokosowych lub waniliowych. Przepyszne tarty - ja uwielbiam toffi pod każdą postacią. Fakt banany podane na ciepło nie każdemu mogą odpowiadać ale spróbujcie może się przekonacie. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne