Mini tarty z kremem toffi i bananami


Składniki:

Mini tarty z kremem toffi i bananami 6 krążków ciasta francuskiego
5 dkg masła
75 g drobnego cukru
1 łyżka "golden syrup"
1 łyżka śmietany kremówki
3-4 banany


Sposób przygotowania:

W garnuszku łączymy masło, cukier, złoty syrop i śmietanę. Podgrzewamy stale mieszając, aż do uzyskania gęstego kremu toffi. Studzimy i nalewamy po równo do każdej foremki na babeczkę.

Wcześniej wycinamy kółka o wielkości foremek z ciasta francuskiego (krążki - takiej wielkości jak macie foremki na babeczki ja mam takie większe). Pamiętajcie by to zrobić i włożyć ciasto do lodówki.

Teraz obieramy banany i układamy w foremkach na kremie toffi. Teraz nakrywamy mini tarty krążkami ciasta. Dobrze dociskamy na brzegach.

Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 220st. C.

Wyjmujemy tarty z piekarnika i jeszcze gorące odwracamy na talerz - gdy jakiś kawałek banana zostanie w foremce po prostu go wyjmujemy i kładziemy na właściwe mu miejsce.

Podajemy gorące - możecie do mini tart podać po gałce lodów kokosowych lub waniliowych.
Przepyszne tarty - ja uwielbiam toffi pod każdą postacią. Fakt banany podane na ciepło nie każdemu mogą odpowiadać ale spróbujcie może się przekonacie.




[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne