Noworoczny piernikSkładniki: 10 dkg masła 10 dkg cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 25 dkg m±ki 1 jajko 2 łyżki przyprawy do pierników 25 dkg miodu szczypta soli powidła ¶liwkowe - ja miałam swoje zużyłam 1/2 słoika polewa czekoladowa |
Sposób przygotowania: Masło utrzec na puszyst± masę, dodać cukier i jajko - ci±gle ucierać. M±kę wymieszać z proszkiem, połaczyć z mas±. Miód ropzu¶cic podgrzewaj±c. Miód i przyprawy dodac do ciasta, utrzeć na jednolite ciasto. Ciasto przełożyć do natłuszczonej formy i wyłozonej papierem do pieczenia. Piec przez godzinę w temperaturze 180'C. Studzimy piernik i kroimy go na trzy placki. Przekładamy powiedłami i polewamy polew±. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne