Deser kawowy z kawą w czekoladzieSkładniki: śmietana kremówka 250 ml cukier puder 2 łyżeczki kawa rozpuszczalna 1 łyżka likier baileys 25 ml kawa w czekoladzie do ozdoby |
Sposób przygotowania: Ubijamy kremówkę z cukrem pudrem. Kawę rozgniatamy - ja zrobiłam to w moździerzu. Odkładamy 1/3 bitej śmietany. Do pozostałej dodajemy kawę i likier. Dokładnie mieszamy. Teraz nakładamy 1/3 z masy kawowej do szklaneczki (w sumie to mamy 3 szklaneczki) a na górę z odłożonej bitej śmietany białej tez 1/3. Górę posypujemy kawą w czekoladzie wg. uznania. Tak sobie kiedyś siedziałam i wymyśliłam taki oto deser - miałam kawę w czekoladzie i kremówkę w lodówce. Powstał bardzo smaczny deser a co za tym idzie bardzo szybko się go robi. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne