Szybka zapiekanka makaronowa z szpinakiem z nutką baharatuSkładniki: 1,5 szklanki makaronu cienkie nitki surowego 1 duży plaster sera minolette 1 łyżeczka oleju sezamowego sos: 200 ml śmietanki 12% 1 serek topiony ziołowy hochland 3 kulki szpinaku mrożonego hortex 1 łyżeczka przyprawy baharat sól pieprz ziołowy |
Sposób przygotowania: Do garnka wlewamy śmietankę i wrzucamy serek oraz szpinak, doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy do lekkiego zgęstnienia sosu i dodajemy baharat, sól i pieprz do smaku. Naczynie do zapiekania smarujemy olejem sezamowym i wsypujemy suchy makaron surowy i zalewamy sosem z szpinakiem. Makaron się ugotuje podczas zapiekania. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180'C i zapiekamy 15-25 minut. Pod koniec posypujemy pokrojonym lub porwanym serem minolette i zapiekamy jeszcze chwilę do rozpuszczenia się sera. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne