Babeczki Nigelli


Składniki:

Babeczki Nigelli 125 g masła
125 g cukru
125 g mąki pszennej
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
2 łyżeczki esencji waniliowej
2 łyżki mleka


Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki - bez mleka - miksujemy w mikserze. Na sam koniec dodajemy mleko nie przerywając miksowania - dzięki temu masa będzie puszysta.

Napełniamy papilotki do muffinek po łyżce ciasta - powinno wyjść 12 sztuk.

Pieczemy 15-20 minut w temperaturze 200'C.
Po upieczeniu lukrujemy lub polewamy polewą.


Ten przepis jest Nigelli Lawson - babeczki w sumie to nawet muffinki są przepyszne. Bardzo chrupiące i bardzo wciągające.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne