Faszerowane skrzydełkaSkładniki: 1,5 kg skrzydełek z kurczaka 40-60 dkg mięsa mielonego z łopatki 1 opakowanie marynaty do skrzydełek kentucky olej |
Sposób przygotowania: Najpierw musimy powyciągać kosteczki ze skrzydełek - i to jest najbardziej pracochłonne -zostawiamy tylko te końcowe małe kostki. Następnie rozrabiamy marynatę i wkładamy do niej skrzydełka - zostawiamy na kilka godzin ale najlepiej na całą noc. Teraz mięso mielone lekko doprawiamy solą i pieprzem , a następnie w powstałe po wyjęciu kostek miejsca wkładamy mięso mielone. Układamy je w blaszce i pieczemy około 50 minut na złotawy kolor. Ta potrawa jest bardzo dobra na wszelkiego rodzaju imprezy, smaczna na ciepło i na zimno. Trzeba się troszeczkę przy niej napracować ale jest warta tego trudu. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne