Faszerowane skrzydełka


Składniki:

1,5 kg skrzydełek z kurczaka
40-60 dkg mięsa mielonego z łopatki
1 opakowanie marynaty do skrzydełek kentucky
olej


Sposób przygotowania:

Najpierw musimy powyciągać kosteczki ze skrzydełek - i to jest najbardziej pracochłonne -zostawiamy tylko te końcowe małe kostki.

Następnie rozrabiamy marynatę i wkładamy do niej skrzydełka - zostawiamy na kilka godzin ale najlepiej na całą noc.

Teraz mięso mielone lekko doprawiamy solą i pieprzem , a następnie w powstałe po wyjęciu kostek miejsca wkładamy mięso mielone.

Układamy je w blaszce i pieczemy około 50 minut na złotawy kolor.


Ta potrawa jest bardzo dobra na wszelkiego rodzaju imprezy, smaczna na ciepło i na zimno. Trzeba się troszeczkę przy niej napracować ale jest warta tego trudu.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne