Meksykańska sałatka z pieczonego kurczakaSkładniki: ![]() 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki fasolki czerwonej 1/2 strąka papryki czerwonej 4cm kawałek pora 1/4 główki kapusty pekińskiej 1/2 słoika majonezu Kieleckiego 2 łyżeczki przyprawy do dań kuchni meksykańskiej kamis 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/4 cebuli startej |
Sposób przygotowania: Majonez łączymy z startą cebulą i przyprawą do kuchni mexico oraz a czosnkiem granulowanym. Fileta lekko rozbijamy i doprawiamy czosnkiem i tą przyprawą też i smażymy jak zwykłe kotlety panierowane w jajku i bułce. Warzywa kroimy na mniejsze kawałki jak kto lubi, wsypujemy kukurydzę i fasolkę. Mięso kroimy w kostkę i dodajemy do miski z warzywami. Całość zalewamy meksykańskim majonezem, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na około 2 godziny. To prosta ale bardzo smaczna sałatka - możecie jeszcze do niej dodać ostrą papryczkę chili czerwoną dla zaostrzenia smaku. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne