Meksykańska sałatka z pieczonego kurczaka


Składniki:

1/2 filetu z kurczaka
1/2 puszki kukurydzy
1/2 puszki fasolki czerwonej
1/2 strąka papryki czerwonej
4cm kawałek pora
1/4 główki kapusty pekińskiej
1/2 słoika majonezu Kieleckiego
2 łyżeczki przyprawy do dań kuchni meksykańskiej kamis
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
1/4 cebuli startej


Sposób przygotowania:

Majonez łączymy z startą cebulą i przyprawą do kuchni mexico oraz a czosnkiem granulowanym.

Fileta lekko rozbijamy i doprawiamy czosnkiem i tą przyprawą też i smażymy jak zwykłe kotlety panierowane w jajku i bułce.

Warzywa kroimy na mniejsze kawałki jak kto lubi, wsypujemy kukurydzę i fasolkę. Mięso kroimy w kostkę i dodajemy do miski z warzywami.

Całość zalewamy meksykańskim majonezem, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na około 2 godziny.


To prosta ale bardzo smaczna sałatka - możecie jeszcze do niej dodać ostrą papryczkę chili czerwoną dla zaostrzenia smaku.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne