PasztetSkładniki: 2 kg łopatki ze skórą surowej - możecie tez dodać karkówki tak z 50 dkg 60 dkg wątroby wieprzowej 40 dkg podgardla 2 marchewki 1 pietruszka 2 cebule 1 jajko 1 bułka pszenna namoczona i odciśnięta sól pieprz czarny |
Sposób przygotowania: W garnku obgotowujemy łopatkę, wątróbkę, podgardle razem z marchewką obraną, pietruszką i cebulą. Po 15-20 minutach wyjmujemy wszystko, studzimy i mielimy przez maszynkę dwa razy. Dodajemy jajko, bułkę, doprawiamy tak dość pikatnie i dobrze wyrabiamy Wkładamy do brytfanki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160'C i pieczemy około 1,5 godziny. Patrzymy aż góra będzie brązowo-złota. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne