Placuszki bananoweSkładniki: 5 łyżek m±ki pszennej 2 łyżki m±ki ziemniaczanej 5 bananów dojrzałych 2 jajka 1/3 szklanki ¶mietany 12-18% lub jogurtu 1 łyżka cukru 2-3 łyżki soku z cytryny 1 gar¶ć rodzynek 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia olej do smażenia |
Sposób przygotowania: Banany obieramy i rozgniatamy - ja zmiksowałam je blenderem. M±kę pszenn± mieszamy w ziemniaczan± i proszkiem. Następnie wbijamy jajka, i mieszaj±c powoli wlewamy ¶mietankę lub jogurt. Gładkie ciasto doprawiamy sokiem z cytryny, dodajemy cukier, banany oraz rodzynki. Starannie mieszamy. Nabieramy łyżk± i kładziemy porcje ciasta na rozgrzanej patelni na olej i smażymy z obu stron na rumiano. Posypujemy cukrem pudrem. Przepis pochodzi ze strony www.ugotujto.pl. Placuszki s± bardzo mięciutkie, bardzo pięknie pachn± i wybornie smakuj±. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne