Muffinki z truskawkami


Składniki:

Muffinki z truskawkami SUCHE:
25 dkg mąki
15 dkg cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody

MOKRE:
250 ml mleka
90 ml oleju
1 jajko
1 czekolada z nadzieniem truskawkowym truskawki


Sposób przygotowania:

W jednej miseczce łączymy suche składniki i dodajemy do nich posiekaną czekoladę.

W drugiej łączymy ze sobą mokre składniki lekko je roztrzepując. Wlewamy do suchych i mieszamy parę razy - tak by ciasto było grudkowe, wtedy muffinki będą lekkie i puszyste.

W formie do muffinek układamy papierowe papilotki i nakładamy ciasto do 3/4 ich wysokości. W każdą muffinke wkładamy połówkę truskawki.

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180-200'C i pieczemy około 20 minut.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne