Muffinki z truskawkamiSkładniki: SUCHE: 25 dkg mąki 15 dkg cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody MOKRE: 250 ml mleka 90 ml oleju 1 jajko 1 czekolada z nadzieniem truskawkowym truskawki |
Sposób przygotowania: W jednej miseczce łączymy suche składniki i dodajemy do nich posiekaną czekoladę. W drugiej łączymy ze sobą mokre składniki lekko je roztrzepując. Wlewamy do suchych i mieszamy parę razy - tak by ciasto było grudkowe, wtedy muffinki będą lekkie i puszyste. W formie do muffinek układamy papierowe papilotki i nakładamy ciasto do 3/4 ich wysokości. W każdą muffinke wkładamy połówkę truskawki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180-200'C i pieczemy około 20 minut. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne