Deser karmelowo-waniliowy


Składniki:

Deser karmelowo-waniliowy Galaretka karmelowa ½ porcji z tego przepisu www.ewelosa.pl/?przepisy,0,01,w,00...
20 dag serka waniliowego
500 ml bitej śmietany
1 batonik mars delight


Sposób przygotowania:

Galaretkę kroimy w drobna kostkę. Ubijamy śmietanę na sztywno, dzielimy na pół i do jednej części dodajemy serek i mieszamy. W szklaneczkach bądź pucharkach układamy warstwy: najpierw bita śmietana 1,5 łyżki, później pokrojona w drobną kosteczkę galaretka 1 łyżka, następnie serowa masa 1,5 łyżki i pokrojony batonik. I teraz znowu masa serowa 1 łyżka, warstwa pokrojonej galaretki. Przykrywamy to bitą śmietaną. Na każdy deser kładziemy po kostce galaretki i wkładamy kawałek batoniku.

To bardzo prosty w wykonaniu deser, nie za słodki i co najważniejsze bardzo smakował mojemu synkowi. Podana porcja wystarczy na zrobienie 5 porcji deseru.


[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne