Jabłka na biszkopcie z bitą śmietanąSkładniki: Biszkopt ½ porcji wg mojego przepisu 1 litr jabłek smażonych z cynamonem i wanilią 2 galaretki cytrynowa suche 250 ml śmietany kremówki 36% 1 zagęstnik do śmietany 2 łyżki cukru cynamonowego Czekolada starta do posypania |
Sposób przygotowania: Pieczemy biszkopt wg. tego przepisu www.ewelosa.pl/?przepisy,25,02,w,0... ale z połowy porcji i w okrągłej tortownicy o śr. 20 cm. Studzimy. Jabłka wkładamy do garnka i podgrzewamy tak by były dobrze ciepłe, wyłączamy gaz i wsypujemy galaretkę. Dokładnie mieszamy. Wykładamy na biszkopt. Ubijamy śmietanę kremówkę razem z zagęstnikiem, pod koniec dodajemy cukier cynamonowy i mieszamy. Wykładamy śmietanę na jabłka i posypujemy startą czekoladą. Wkładamy do lodówki by ciasto się dobrze schłodziło. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne