Surówka warzywnaSkładniki: 20 dkg kapusty białej 20 dkg kapusty czerwonej por 2-3 cm kawałek 1 jabłko SOS: 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sól, cukier, pieprz – do smaku parę kropli octu winnego jabłkowego |
Sposób przygotowania: Kapustę białą i czerwoną szatkujemy. Ja teraz je mieszam w sitku i lekko solę poczym gniotę. Zostawiam na 5-10 minut. Przelewamy wodą przegotowaną i zostawiamy do odciśnięcia. Por kroimy w drobna kosteczkę, jabłko ścieramy na tarce. Dodajemy do kapusty i mieszamy. Mieszamy razem składniki sosu i polewamy surówkę. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i lekko cukrem. To szybka w wykonaniu surówka, może być doskonałym dodatkiem do obiadów w okresie zimowym i nie tylko. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne