Sos serowy z żurawinąSkładniki: ser mimolette 1 plaster duży lub dwa takie kwadratowe 100 ml mleka lub śmietanki 1 trójkącik serka hochland ziołowego 1 trójkącik serka hochland śmietankowego 3 łyżki żurawiny suszonej sól, pieprz ziołowy |
Sposób przygotowania: Wlewamy na patelnię mleko lub śmietankę, dodajemy porwany ser i dwa trójkąciki. Mieszamy chwilę i wsypujemy żurawinę. Gotujemy energicznie mieszając do połączenia się składników w gładki jednolity sos. Doprawiamy solą i pieprzem. Ten sos wymyśliłam sama – ostatnio jakoś do wszystkiego co tylko mogę dodaję żurawinę. Tak też było i tym razem, i jak to bywa świetne przepisy wychodzą przez przypadek. Żurawina napęczniała a sos pasuje do zapiekanek i sądzę, że do mięsa też będzie dobry. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne