Pieczone ziemniaki z bazylią i suszonymi pomidoramiSkładniki: 4 duże ziemniaki 1 łyżeczka bazyli suszonej 1 łyżeczka tymianku suszonego 1 łyżka suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem 2 łyżki oliwy z oliwek z bazylią kilka wiórków masła 10 dkg sera żółtego |
Sposób przygotowania: Ziemniaki obieramy i kroimy na kawałki takiej samej wielkości. Wrzucamy do brytfanki i posypujemy ziołami i polewamy oliwą z bazylią – wszystko dokładnie mieszamy. Posypujemy po wierzchu struganym masłem i pieczemy około 30-40 minut w temperaturze 200’C. Ja na początku przykrywam brytfankę tak dość szczelnie folią aluminiową na 20 minut. Na sam koniec posypujemy ziemniaki serem i dosłownie na chwilę wkładamy do piekarnika. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne