Sałatka z tuńczykiem i pomidorkami koktajlowymiSkładniki: 4 liście sałaty lollo 1 garść rucoli 8 pomidorków koktajlowych 1/2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju 10 sztuk oliwek zielonych nadziewanych pastą paprykową ser feta sos sałatkowy zioła ogrodowe mięta suszona |
Sposób przygotowania: Do miski wrzucamy rucolę i pokrojone liście sałaty lollo, dodajemy pomidorki pokrojone na połówki lub ćwiartki oraz oliwki pokrojone w plasterki. Wrzucamy tuńczyka odsączonego z oleju, dodajemy ile lubimy fetę pokrojoną w kosteczkę i posypujemy całość miętą. Przygotowujemy sos wg. instrukcji na opakowaniu i zalewamy sałatkę. Mieszamy dokładnie i odstawiamy na chwilę do przegryzienia się smaków. Możecie też skropić sałatkę delikatnie octem malinowym. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne