Sałatka z tuńczykiem i pomidorkami koktajlowymi


Składniki:

4 liście sałaty lollo
1 garść rucoli
8 pomidorków koktajlowych
1/2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju
10 sztuk oliwek zielonych nadziewanych pastą paprykową
ser feta
sos sałatkowy zioła ogrodowe
mięta suszona


Sposób przygotowania:

Do miski wrzucamy rucolę i pokrojone liście sałaty lollo, dodajemy pomidorki pokrojone na połówki lub ćwiartki oraz oliwki pokrojone w plasterki.

Wrzucamy tuńczyka odsączonego z oleju, dodajemy ile lubimy fetę pokrojoną w kosteczkę i posypujemy całość miętą.

Przygotowujemy sos wg. instrukcji na opakowaniu i zalewamy sałatkę. Mieszamy dokładnie i odstawiamy na chwilę do przegryzienia się smaków. Możecie też skropić sałatkę delikatnie octem malinowym.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne