Krem z kalafiora z parmezanem


Składniki:

Krem z kalafiora z parmezanem 2 średnie ziemniaki
2 młode marchewki
1/3 cebuli białej
1/3 dużej główki kalafiora
2-3 kawałki selera
sól, pieprz ziołowy
parmezan do posypania
kilka różyczek kalafiora do dekoracji


Sposób przygotowania:

Warzywa obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą tak 2 cm nad warzywa.
Gotujemy 10 minut i dodajemy umyty i pokrojony kalafior. Teraz lekko solimy i gotujemy do miękkości warzyw.

Miksujemy zupę blenderem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym.

Nalewamy do miseczek i posypujemy tartym parmezanem i układamy na każdej porcji różyczkę kalafiora.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne