Sałatka z szparagami i truskawkamiSkładniki: 1 mała garść mixu sałat 1 mała garść szpinaku 1/4 główki sałaty lodowej kilka truskawek 5-7 szparagów białych ugotowanych na parze 2 plasterki sera feta 2-3 łyżki ziarna słonecznika solonego sos sałatkowy zioła ogrodowe knorr 1 łyżeczka octu malinowego 3 łyżki oleju kujawskiego do sałatek 1 łyżeczkja mięty suszonej |
Sposób przygotowania: Ugotowane ostudzone szparagi kroimy na mniejsze kawałki a truskawki możecie zostawić całe lub pokroić w plasterki. Sałaty i szpinak wrzucamy do miski i dodajemy pokrojoną w kwadraty sałate lodową. Do sałat wrzucamy szparagi i truskawki. Ser feta kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki, całość posypujemy prażonym słonecznikiem. Sos przygotowujemy wg. instrukcji na opakowaniu ale zastępujemy łyżkę wody octem malionowym i polewamy nim sałatkę, posypujemy miętą, mieszamy i zostawiamy na chwilę do przegryzienia się. Prezkładamy na talerz i dekorujemy całymi truskawkami. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne