Muffinki pomarańczowe z advocatem i m&m


Składniki:

SUCHE:
28-30 dkg m±ki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
skórka otara z 1-2 pomarańczy

MOKRE:
150 ml ¶wieżo wyci¶niętego soku z pomarańczy
100 ml mleka
50 ml advocatu
1 jajko
90 ml oleju

1 małe opakowanie m&m czekoladowych
1 małe opakowanie m&m z orzechami


Sposób przygotowania:

W jedenej miseczce łaczymy mokre składniki.

w drugiej łaczymy suche i wlewamy mokre do suchych.

Mieszamy kilka razy i nakładamy masę do papilotek do 3/4 wysoko¶ci.
Na każd± muffinkę układamy po kilka m&m z czekolad± a na ¶rodek dajemy m&m z orzechami.

Pieczemy 20-25 minut w 190'C.




[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne