Muffinki pomarańczowe z advocatem i m&mSkładniki: SUCHE: 28-30 dkg m±ki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody skórka otara z 1-2 pomarańczy MOKRE: 150 ml ¶wieżo wyci¶niętego soku z pomarańczy 100 ml mleka 50 ml advocatu 1 jajko 90 ml oleju 1 małe opakowanie m&m czekoladowych 1 małe opakowanie m&m z orzechami |
Sposób przygotowania: W jedenej miseczce łaczymy mokre składniki. w drugiej łaczymy suche i wlewamy mokre do suchych. Mieszamy kilka razy i nakładamy masę do papilotek do 3/4 wysoko¶ci. Na każd± muffinkę układamy po kilka m&m z czekolad± a na ¶rodek dajemy m&m z orzechami. Pieczemy 20-25 minut w 190'C. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne