Krem warzywny z cukinią podany z mozarellą i pieczonym indykiemSkładniki: 2 ziemniaki 2 marchewki 1 średnia cukinia 1 mały kawałek selera 3 cm kawałek zielonej części pora 1/2 kulki mozarelli 10 dkg pieczonego udzca z indyka sól, pieprz |
Sposób przygotowania: Warzywa myjemy. Marchewkę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Por kroimy na kawałki a cukinię na plasterki. Warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy wodą - tak by była 2 cm ponad warzywa. Gotujemy do miękkości - miksujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Nalewamy do miseczek i na każdą porcję kładziemy ser mozarellę i kawałeczki indyka. Latem bardzo często goszczą u mnie na stole wszelkiego rodzaju kremy warzywne - bardzo je lubi cała moja rodzina a w szczególności mój synuś. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne