Krem warzywny z cukinią podany z mozarellą i pieczonym indykiem


Składniki:

2 ziemniaki
2 marchewki
1 średnia cukinia
1 mały kawałek selera
3 cm kawałek zielonej części pora
1/2 kulki mozarelli
10 dkg pieczonego udzca z indyka
sól, pieprz



Sposób przygotowania:

Warzywa myjemy. Marchewkę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Por kroimy na kawałki a cukinię na plasterki.

Warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy wodą - tak by była 2 cm ponad warzywa. Gotujemy do miękkości - miksujemy.
Doprawiamy solą i pieprzem.

Nalewamy do miseczek i na każdą porcję kładziemy ser mozarellę i kawałeczki indyka.


Latem bardzo często goszczą u mnie na stole wszelkiego rodzaju kremy warzywne - bardzo je lubi cała moja rodzina a w szczególności mój synuś.




[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne