Domowy cheeseburger z mięsa mielonegoSkładniki: mięso mielone - nie podaję ile bo to zależy od ilości biesiadników 1-2 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka delikatu do mięs 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego bułka hamburgerowa 1 na osobę ser żółty w plasterkach ogórek świeży pomidor ketchup sos z świeżą bazylią www.ewelosa.pl/?przepisy,5,08,w,00... |
Sposób przygotowania: Mięso wkładamy do miski i dodajemy przyprawy, dobrze wyrabiamy. Formujemy płaskie kotlety grubości około 1 cm i smażymy jak zwykłe kotlety. Bułkę podgrzewamy w piekarniku i teraz "składamy" naszego chessburgera. Na spód bułki dajemy 1-2 łyżeczki sosu z świeżą bazylią, kotlet i plaster sera żółtego. Teraz kładziemy ogórka, pomidora i rzodkiewkę a całość polewamy ketchupem. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne