Domowy cheeseburger z mięsa mielonego


Składniki:

mięso mielone - nie podaję ile bo to zależy od ilości biesiadników
1-2 łyżeczki czosnku granulowanego
1 łyżeczka delikatu do mięs
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego

bułka hamburgerowa 1 na osobę

ser żółty w plasterkach
ogórek świeży
pomidor
ketchup

sos z świeżą bazylią
www.ewelosa.pl/?przepisy,5,08,w,00...



Sposób przygotowania:

Mięso wkładamy do miski i dodajemy przyprawy, dobrze wyrabiamy. Formujemy płaskie kotlety grubości około 1 cm i smażymy jak zwykłe kotlety.

Bułkę podgrzewamy w piekarniku i teraz "składamy" naszego chessburgera.
Na spód bułki dajemy 1-2 łyżeczki sosu z świeżą bazylią, kotlet i plaster sera żółtego.

Teraz kładziemy ogórka, pomidora i rzodkiewkę a całość polewamy ketchupem.



[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne