Taco los Ewelkos


Składniki:

Taco los Ewelkos 70 dkg mięsa mielonego
1 mini kosteczka czosnek
2-4 łyżki przyprawy do dań kuchni meksykańskiej
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
sos taco - ja kupiłam w Lidlu
1 opakowanie muszelek do taco
sałata
ogórek
czerwona papryka
czerwona cebula
kukurydza
sos szczypiorkowo-rzodkiewkowy
www.ewelosa.pl/?przepisy,0,08,w,00...


Sposób przygotowania:

Mięso doprawiamy mini kosteczką czosnkową, przyprawą do dań kuchni meksykańskiej i pieprzem ziołowym. Mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki.

Następnego dnia podsmażamy mięso na patalni i pod koniec dodajemy sos taco. Jeszcze chwilę razem gotujemy.

Sałatę rwiemy na mniejsze części, ogórka kroimy w plastreki a cebulę w piórka.

Teraz "składamy" taco. Bierzemy muszelkę i wkładamy do niej sałatę, na to 1,5 łyżki mięsa z sosem. Następnie kładziemy paprykę, ogórka i czerwoną cebulę.

Na każde taco nakładamy czubata łyżkę sosu sczypiorkowo-rzodkiewkowego. Posypujemy kukurydzą i posiekanym drobnym szczypiorkiem.


Moja rodzina bardzo lubi takie dania - każdy robi sobie z takimi dodatkami jakie lubi i na jakie ma ochotę.


[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne