Taco los EwelkosSkładniki: 70 dkg mięsa mielonego 1 mini kosteczka czosnek 2-4 łyżki przyprawy do dań kuchni meksykańskiej 1 łyżeczka pieprzu ziołowego sos taco - ja kupiłam w Lidlu 1 opakowanie muszelek do taco sałata ogórek czerwona papryka czerwona cebula kukurydza sos szczypiorkowo-rzodkiewkowy www.ewelosa.pl/?przepisy,0,08,w,00... |
Sposób przygotowania: Mięso doprawiamy mini kosteczką czosnkową, przyprawą do dań kuchni meksykańskiej i pieprzem ziołowym. Mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia podsmażamy mięso na patalni i pod koniec dodajemy sos taco. Jeszcze chwilę razem gotujemy. Sałatę rwiemy na mniejsze części, ogórka kroimy w plastreki a cebulę w piórka. Teraz "składamy" taco. Bierzemy muszelkę i wkładamy do niej sałatę, na to 1,5 łyżki mięsa z sosem. Następnie kładziemy paprykę, ogórka i czerwoną cebulę. Na każde taco nakładamy czubata łyżkę sosu sczypiorkowo-rzodkiewkowego. Posypujemy kukurydzą i posiekanym drobnym szczypiorkiem. Moja rodzina bardzo lubi takie dania - każdy robi sobie z takimi dodatkami jakie lubi i na jakie ma ochotę. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne