Aromatyczna sałatka z tuńczykiem i melonem galia z góralskim akcentem


Składniki:

1/2 puszki tuńczyka w oleju
1 plaster melona galia gruby na 1,5 cm
4 łyżki kukurydzy
1 gar¶ć rucoli
4 li¶cie sałaty sałaty lollo
1 plaster sera feta
2 małe oscypki
8 pomidorków koktajlowych
1-2 płaskie łyżeczki suszonej mięty
kilka listków czerwonej bazylii
sos sałatkowy zioła ogrodowe
1 łyżeczka octu malinowego


Sposób przygotowania:

Do miski wrzucamy rucolę i porwan± sałatę lollo. Dodajemy tuńczyka, kukurydzę i suszon± miętę.

Melona obieramy i kroimy w kostkę, ser feta też. Oscypki na mniejsze kawałki a pomidorki na pół. Wszytsko dodajemy do miski z sałat± i kukurydz±. Mieszamy.

Przygotowujemy dressing z octem malinowym i polewmy sałatkę.

Mieszamy ponownie i nakładamy na talerz.




[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne