Aromatyczna sałatka z tuńczykiem i melonem galia z góralskim akcentemSkładniki: 1/2 puszki tuńczyka w oleju 1 plaster melona galia gruby na 1,5 cm 4 łyżki kukurydzy 1 gar¶ć rucoli 4 li¶cie sałaty sałaty lollo 1 plaster sera feta 2 małe oscypki 8 pomidorków koktajlowych 1-2 płaskie łyżeczki suszonej mięty kilka listków czerwonej bazylii sos sałatkowy zioła ogrodowe 1 łyżeczka octu malinowego |
Sposób przygotowania: Do miski wrzucamy rucolę i porwan± sałatę lollo. Dodajemy tuńczyka, kukurydzę i suszon± miętę. Melona obieramy i kroimy w kostkę, ser feta też. Oscypki na mniejsze kawałki a pomidorki na pół. Wszytsko dodajemy do miski z sałat± i kukurydz±. Mieszamy. Przygotowujemy dressing z octem malinowym i polewmy sałatkę. Mieszamy ponownie i nakładamy na talerz. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne