Panierowany kalafior podany z lekkim sosem czosnkowo-paprykowym


Składniki:

Panierowany kalafior podany  z lekkim sosem czosnkowo-paprykowym  kilka różyczek kalafiora
bułka tarta
jajko
sól, pieprz ziołowy

jogurt bałkański
czosnek granulowany
papryka słodka


Sposób przygotowania:

w sumie to nie przepis bo nie podaje ilości składników ale trudno ja podac bo wszytsko zależy ile osób będzie chetnych na takiego kalafiorka.

Kalafiora lekko obgotowujemy w osolonej wodzie i studzimy. Nastepnie panierujemy w jajku lekko posolonych i popieprzonym a następnie w bułce tartej. Smażymy z każdej strony na złoty kolor.

Układamy na talerzu i polewamy jogurtem wymieszanym z czosnkiem i papryką.



Cuż mam powiedzieć - proste i szybkie w wykonaniu danie. Najzywklejszy kalfior w jakże banalnej panierce z dodatkiem lekkiego sosu to dla mnie wyśmienite jedzenie.



[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne