Panierowany kalafior podany z lekkim sosem czosnkowo-paprykowymSkładniki: kilka różyczek kalafiora bułka tarta jajko sól, pieprz ziołowy jogurt bałkański czosnek granulowany papryka słodka |
Sposób przygotowania: w sumie to nie przepis bo nie podaje ilości składników ale trudno ja podac bo wszytsko zależy ile osób będzie chetnych na takiego kalafiorka. Kalafiora lekko obgotowujemy w osolonej wodzie i studzimy. Nastepnie panierujemy w jajku lekko posolonych i popieprzonym a następnie w bułce tartej. Smażymy z każdej strony na złoty kolor. Układamy na talerzu i polewamy jogurtem wymieszanym z czosnkiem i papryką. Cuż mam powiedzieć - proste i szybkie w wykonaniu danie. Najzywklejszy kalfior w jakże banalnej panierce z dodatkiem lekkiego sosu to dla mnie wyśmienite jedzenie. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne