Krem cukiniowo-selerowy z świeżym oregano i serem żółtymSkładniki: ![]() 1 duża marchewka 3 gałązki selera 2 cm plaster selera 2 zielone liście pory 3 gałązkie świeżego oregano 3 ziela angielskie sól, pieprz ser żółty do posypania ogonówka brandenburska opcjonalnie |
Sposób przygotowania: Cukinię dobrze myjemy - nie obierajcie jej ze skórki - i kroimy na kawałki. Marchewke i seler obieramy, kroimy na kawałki. Warzywa wrzucamy do garnka, dodajemy gałązki selera i liście pory. Wrzucamy świeże oregano i ziele angielskie. Gotujemy całość do miękkości, miksujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Nalewamy na talerze i posypujemy serem żółtym - ja dodałam jeszcze plasterek ogonówki brandenbursiej i dekoracyjnie liście selera. Zupa wyszła bardzo dobra z wyczuwalnym posmakiem selera, bardzo nam przypadła do gustu. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne