Pizza z salami, pieczarkami i cebuląSkładniki: 1 porcja ciasta na pizzę www.ewelosa.pl/?przepisy,25,06,w,0... po 6 plasterków salami prowansalskie i bumerang 1/2 cebuli 1-2 pieczarki 10 dkg mozarelli 10 dkg sera żółtego podlaskiego 4 łyżki kukurydzy sos pomidorowy - 2 łyżki konentratu z tymiankiem i bazylią |
Sposób przygotowania: Ciasto formujemy w prostokąt i smarujemy sosem pomidorowym - pamiętajcie aby nie smarować brzegów. Cebulę kroimy w piórka a pieczarki w plasterki. Na sos kładziemy 1/4 sera żółtego i pieczarki, następnie kładziemy cebulę, kukurydzę oraz salami bumerang. Posypujemy lekko tymiankiem i bazylią. Teraz posypujemy pizzę resztą serów i kładziemy salami prowansalskie na górę. Pieczemy 30 minut w 200'C. Moja rodzina bardzo lubi takie domowe pizze - jest szybka w przygotowaniu i możemy wykorzystac do niej wiele rodzajów dodatków. Tutaj wszystko zależy od naszej inwencji twórczej. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne