Pizza z salami, pieczarkami i cebulą


Składniki:

1 porcja ciasta na pizzę

www.ewelosa.pl/?przepisy,25,06,w,0...

po 6 plasterków salami prowansalskie i bumerang
1/2 cebuli
1-2 pieczarki
10 dkg mozarelli
10 dkg sera żółtego podlaskiego
4 łyżki kukurydzy
sos pomidorowy - 2 łyżki konentratu z tymiankiem i bazylią


Sposób przygotowania:

Ciasto formujemy w prostokąt i smarujemy sosem pomidorowym - pamiętajcie aby nie smarować brzegów.

Cebulę kroimy w piórka a pieczarki w plasterki.

Na sos kładziemy 1/4 sera żółtego i pieczarki, następnie kładziemy cebulę, kukurydzę oraz salami bumerang. Posypujemy lekko tymiankiem i bazylią.

Teraz posypujemy pizzę resztą serów i kładziemy salami prowansalskie na górę.

Pieczemy 30 minut w 200'C.


Moja rodzina bardzo lubi takie domowe pizze - jest szybka w przygotowaniu i możemy wykorzystac do niej wiele rodzajów dodatków. Tutaj wszystko zależy od naszej inwencji twórczej.


[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne