Pancakes z morelamiSkładniki: 1 i 1/4 szklanki ma¶lanki 1 szklanka m±ki 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 20 g masła 5 moreli kilka kropli esencji migdałowej |
Sposób przygotowania: Morele myjemy, suszymy i kroimy w paseczki. W garnuszku rozpuszczamy masło, dodajemy do niego ma¶lankę i jajko. Roztrzepujemy wszystko widelcem. W misce miksera ł±czymy m±kę, cukier puder, proszek do pieczenia. Wlewamy płynne składniki i chwilę miksujemy. Wrzucamy pokrojone morele i mieszamy łyżk±. Nakładamy porcje ciasta na such± patelnię i smażymy bez tłuszczu. Ja na jednego pankejka kładę dwie łyżki ciasta z owocami. Podajemy z złotym syropem. Te pancakes s± lekko kwaskawe ale bardzo smaczne. Pięknie pachn± i s± leciutkie. Wzorowałam się na przepisie na pancakes z borówkami. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne