Oliwa cytrynowa z szałwią i kolorowym pieprzemSkładniki: 250 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia 2 płaskie łyżeczki kolorowego pieprzu skórka z cytryny z 1/2 owocu gałązka świeżej szałwi |
Sposób przygotowania: Oliwę wlewamy do buteleczki. Ja cytrynę potraktowałam zestem - powstały cieniutkie cytrynowe sprężynki które wrzucamy do oliwy. Wsypujemy pieprz i wkładamy szałwię. Zakręcamy i odstawiamy - od czasu do czasu potrząsamy buletką. To moja kolejna propozycja na oliwę aromatyzowaną zrobioną samodzielnie. Postanowiłam zrobic sobie oliwę cytrynową, dodałam do niej pieprz i tak sobie pomyślałam, że pasowałaby do tej kompozycji szałwia. Urwałam gałązkę i wrzuciłam do buteleczki. Teraz wystarczy poczekać i delektowac się pyszną oliwą cytrynową. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne