Cordon bleu z kiełkami i pieczarkamiSkładniki: 1 kotlet schabowy rozbity 2 łyżki kiełek z brokuła 1 mała pieczarka 1 plaster sera hochland toast sól pieprz jajko bułka tarta |
Sposób przygotowania: Kotleta doprawiamy solą i pieprzem. Na połówce układamy plaster sera, na to pieczarkę pokrojoną w plasterki. Teraz kładziemy kiełki i przykrywamy dobrze dociskając drugą częścią kotleta. Panierujemy kotleta w jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoto-brązowy kolor. Cordon bleu to genialny wynalazek - można stworzyć tysiące wersji i o to chodzi. Moja rodzina bardzo je lubi, takie dania cieszą się wielka popularnością na wszelkiego rodzaju imprezach rodzinnych. Za pomocą kilku prostych składników możemy wyczarować eleganckie danie które napewno będzie wszytskim smakowało. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne