Cordon bleu z kiełkami i pieczarkami


Składniki:

1 kotlet schabowy rozbity
2 łyżki kiełek z brokuła
1 mała pieczarka
1 plaster sera hochland toast
sól
pieprz
jajko
bułka tarta


Sposób przygotowania:

Kotleta doprawiamy solą i pieprzem. Na połówce układamy plaster sera, na to pieczarkę pokrojoną w plasterki.
Teraz kładziemy kiełki i przykrywamy dobrze dociskając drugą częścią kotleta.

Panierujemy kotleta w jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoto-brązowy kolor.



Cordon bleu to genialny wynalazek - można stworzyć tysiące wersji i o to chodzi.

Moja rodzina bardzo je lubi, takie dania cieszą się wielka popularnością na wszelkiego rodzaju imprezach rodzinnych. Za pomocą kilku prostych składników możemy wyczarować eleganckie danie które napewno będzie wszytskim smakowało.


[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne