Cordon bleu z wasabi i pieczarkamiSkładniki: 2 kotlety schabowe duże 4 plastreki sera żółtego 1 pieczarka 2 łyżeczki wasabi czosnek granulowany pieprz ziołowy garam masala sól 1 jajko rozbełtane bułka tarta |
Sposób przygotowania: Kotlety schabowe rozbijamy na dość duże płaty nadając im w miarę możliwości kształt prostokąta. P osypujemy przyprawami czosnkiem, pieprzem, solą i garam marsalą - nie podaję ile jakiej bo każdy ma swoje smaki a i ja sypałam tak by kotlety były całe pokryte przyprawami, więc nie wiem dokładnie ile czego. Zostawiamy na dwie godziny. Po tym czasie kładziemy na desce i smarujemy każdy łyżeczką chrzanu wasabi z jednej strony po całym kotlecie. Na to kładziemy plasterek sera i kroimy w plasterki pieczarkę, kładziemy na ser i przykrywamy z góry serem ponownie. Składamy kotleta i dociskamy, można spiąć wykałaczką. Panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Ta wersja jest dla soób lubiacych ostrzejsze smaki - wasabi nadaje tej potrawie takiej nutki orientu. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne