Cordon bleu z żurawiną i mozarelląSkładniki: 1 kotlet schabowy 8 kuleczek mini mozarelli z czosnkiem 2 łyżki żurawiny curry łagodne żółte pomidory suszone z czosnkiem sól |
Sposób przygotowania: Kotlet rozbijamy i doprawiamy curry, solą i suszonymi pomidorami. Na połówce kładziemy pocięte mozarellki a pomiędzy nie wkładamy żurawinę. Teraz ponownie kładziemy pokrojoną mozarellą. Przykrywamy drugą połówką mięsa i dobrze dociskamy. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoto-brązowy kolor. Powiem Wam miałam dylemat z tym daniem i nie wiedziałam czy dodać je do akcji organizowanej przez Charlotte. Chodzi o kolor żurawiny - ale mozarella jest biała więc gdy się kolory i smaki wymieszają będzie róż. Cordon bleu jest bardzo smaczny, o lekkim słodkim posmaku za sprawą żurawiny. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne