Cordon bleu z żurawiną i mozarellą


Składniki:

1 kotlet schabowy
8 kuleczek mini mozarelli z czosnkiem
2 łyżki żurawiny
curry łagodne żółte
pomidory suszone z czosnkiem
sól


Sposób przygotowania:

Kotlet rozbijamy i doprawiamy curry, solą i suszonymi pomidorami.
Na połówce kładziemy pocięte mozarellki a pomiędzy nie wkładamy żurawinę. Teraz ponownie kładziemy pokrojoną mozarellą. Przykrywamy drugą połówką mięsa i dobrze dociskamy.

Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoto-brązowy kolor.



Powiem Wam miałam dylemat z tym daniem i nie wiedziałam czy dodać je do akcji organizowanej przez Charlotte.
Chodzi o kolor żurawiny - ale mozarella jest biała więc gdy się kolory i smaki wymieszają będzie róż.

Cordon bleu jest bardzo smaczny, o lekkim słodkim posmaku za sprawą żurawiny.


[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne