Cordon bleu z żurawin±, serem zółtym i baharatemSkładniki: 1 kotlet schabowy sól do smaku pieprz ziołowy do smaku kwiat muszkatołowca mielony szczypta 1/4 łyżeczki przyprawy baharat 2 łyżeczki suszonej żurawiny 2 plastry sera żółtego jajko do panierowania bułka tarta do panierowania |
Sposób przygotowania: Kotleta rozbijamy i doprawiamy sol±, pieprzem, kwiatem muszkatołowca – dajcie go naprawdę odrobinkę to wystarczy, baharatem i odstawiamy kotlet na pół godziny. Po tym czasie na połówce kładziemy plasterek sera na to dajemy żurawinę i przykrywamy drugim plasterkiem sera. Składamy kotleta na pół, dociskamy- możecie spi±ć wykałaczkami. Teraz panierujemy kotleta w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoto-br±zowy kolor z obu stron. To moja kolejna propozycja podania cordon bleu z żurawin± - robię je co jaki¶ czas bo s± łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Dodatem kwiatu muszkatołowca i baharatu dodaje daniu smaku orientu. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne