Cordon bleu z żurawin±, serem zółtym i baharatem


Składniki:

1 kotlet schabowy
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
kwiat muszkatołowca mielony szczypta
1/4 łyżeczki przyprawy baharat
2 łyżeczki suszonej żurawiny
2 plastry sera żółtego
jajko do panierowania
bułka tarta do panierowania


Sposób przygotowania:

Kotleta rozbijamy i doprawiamy sol±, pieprzem, kwiatem muszkatołowca – dajcie go naprawdę odrobinkę to wystarczy, baharatem i odstawiamy kotlet na pół godziny.

Po tym czasie na połówce kładziemy plasterek sera na to dajemy żurawinę i przykrywamy drugim plasterkiem sera. Składamy kotleta na pół, dociskamy- możecie spi±ć wykałaczkami.

Teraz panierujemy kotleta w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoto-br±zowy kolor z obu stron.



To moja kolejna propozycja podania cordon bleu z żurawin± - robię je co jaki¶ czas bo s± łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Dodatem kwiatu muszkatołowca i baharatu dodaje daniu smaku orientu.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne