Krem warzywny z avocado i prażonym siemieniem lnianymSkładniki: 3-4 ziemniaki 2 marchewki 2-3 kawałki selera 1 cebula por 5 cm kawałek 1 listek laurowy 2 ziela angielskie 1/2 avocado 5 łyżek siemienia lnianego prażonego |
Sposób przygotowania: Warzywa obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do garnka i zalewamy woda - tak by je przykryła plus 1 cm. Dodajemy ziele i listek. Gotujemy do miękkości. Miksujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Nalewamy na talerze i na każdej porcji układamy po trzy kawałki avocado i posypujmy siemieniem tworząc kwiatek. To bardzo prosta i szybka w przygotowaniu zupa - avocado i siemię lniane idealnie pasują do kremowej konsystencji. Siemię można lekko posolić po uprażeniu. Teraz gdy zaczyna się sezon grypowy takie zupy są bombą witaminową dla organizmu więc niech goszczą u nas jak najczęściej. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne