Surówka z kapusty kwaszonejSkładniki: 35 dkg kapusty kwaszonej 5 dkg cebuli 1 łyżeczka siekanej zielonej pietruszki 3-4 łyżki oleju cukier do smaku |
Sposób przygotowania: Kapustę kwaszoną drobno pokrajac, posypać cukrem. Cebulę obrać, pokrajać w kostkę. Kapustę wymieszać z cebulą i olejem. Ułożyć na salaterce i posyapć siekaną pietruszką. Ten prosty przepis pochodzi z książku kucharskiej "Kuchnia polska" z 1974 roku którą jak już pisałam dostałam od swojego teścia. Podaję oryginalną pisownię. Surówka zimą i jesienią dostacza nam witamin - dlatego jedzmy ją bo warto. Tą surówkę zgłaszam do akcji "Gotujemy po polsku II" u Ireny i Andrzeja z blogu www.grumko.blox.pl... a której patronem jest serwis www.zpierwszegotloczenia.pl... [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne