Sałatka z paluszkami krabowymi, mango i avocado podana z haloumiiSkładniki: 1 garść mixu sałat: radicchio czerwona, roszponka, frise 1 mała garść rucoli 4 paluszki krabowe 1/2 avocado 1/4 owocu mango 3 łyżki żurawiny ser haloumii 2 plastry o grubości 1 cm 1 sos sałatkowy koperko-ziołowy mięta suszona |
Sposób przygotowania: Do miski wrzucamy umyte i osuszone listki sałaty. Dodajemy paluszki krabowe pokrojone na kawałki oraz avocado i mango pokrojone w średnią kostkę. Wsypujemy żurawinę i miętę. Mieszamy. Sos przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu i zalewamy nim sałatkę. Ponownie mieszamy i nakładamy na talerze. Ser haloumii podsmażamy na suchej grilowej patelni i układamy na górze sałatki. Odkąd raz spróbowałam sera haloumii - pokochałam go bezgranicznie. Dodaję go do sałatek i jem z papryczką chili polane tylko oliwą z oliwek. Ta sałatka ma w sobie wiele smaków, owoce nadają jej słodyczy a połączenie słodyczy z chrupkością grilowanego sera jest dla mnie idealnym duetem. Uwielbiam tą sałatkę ... Tą sałatką odwiedzam " II Bar sałatkowy" który otworzyła w tym miesiącu Pela z blogu www.smakiprzysmaki.blogspot.com... [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne