Sałatka z paluszkami krabowymi, mango i avocado podana z haloumii


Składniki:

1 garść mixu sałat: radicchio czerwona, roszponka, frise
1 mała garść rucoli
4 paluszki krabowe
1/2 avocado
1/4 owocu mango
3 łyżki żurawiny
ser haloumii 2 plastry o grubości 1 cm
1 sos sałatkowy koperko-ziołowy
mięta suszona


Sposób przygotowania:

Do miski wrzucamy umyte i osuszone listki sałaty.
Dodajemy paluszki krabowe pokrojone na kawałki oraz avocado i mango pokrojone w średnią kostkę. Wsypujemy żurawinę i miętę. Mieszamy.

Sos przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu i zalewamy nim sałatkę. Ponownie mieszamy i nakładamy na talerze.

Ser haloumii podsmażamy na suchej grilowej patelni i układamy na górze sałatki.



Odkąd raz spróbowałam sera haloumii - pokochałam go bezgranicznie. Dodaję go do sałatek i jem z papryczką chili polane tylko oliwą z oliwek.

Ta sałatka ma w sobie wiele smaków, owoce nadają jej słodyczy a połączenie słodyczy z chrupkością grilowanego sera jest dla mnie idealnym duetem. Uwielbiam tą sałatkę ...

Tą sałatką odwiedzam " II Bar sałatkowy" który otworzyła w tym miesiącu Pela z blogu www.smakiprzysmaki.blogspot.com...



[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne