Sałatka z marynowanym czosnkiem, avocado, żurawiną i jajkiemSkładniki: 1 mała garść rucoli 1 mała garść mixu sałat 3 paluszki krabowe marynowany czosnek włoski ile lubicie - ja daję dużo 1/2 avocado 3 cm kawałek pora - zielona część 2-3 łyżki żurawiny 1 sos sałatkowy bazyliowo- ziołowy 1 łyżeczka ziół do sałatek 1 jajko ugotowane na twardo |
Sposób przygotowania: Do miski wrzucamy rucolę, mix sałat, pokrojone paluszki krabowe, czosnek, avocado pokrojone w kostkę, por pokrojony w talarki, żurawinę. Mieszamy. Przygotowujemy sos sałatkowy dodając do niego dodajemy zioła do sałatek. Polewamy nim sałatkę - zostawiając łyżeczkę. Przekładamy sałatkę na talerz i na górę kładziemy jajko na twardo pokrojone na ćwiartki. Polewamy po nim odłożonym sosem. Tą sałatkę robiłam do tej pory bez jajka a że teraz jest festiwal jajka który organizuje Cytrynka z blogu www.gotowanienawszystko.blogspot.c... więc nastała okazja na wypróbowanie czegoś nowego. Sałatka wyszła bardzo dobra i jest bardzo syta - może zastąpić obiad. ale najlepiej zjeść ja wtedy gdy już nie będziemy musieli wychodzić z domu. Tą sałatką odwiedzam " II Bar sałatkowy" który otworzyła w tym miesiącu Pela z blogu www.smakiprzysmaki.blogspot.com... [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne