Sałatka z tuńczykiem, mango i avocadoSkładniki: 1 garść rucoli 1 garść mixu sałat 1/2 puszki tuńczyka w oleju 1/4 mango 1/2 avocado 1 garść żurawiny 1 łodyga selera naciowego ser camembert z ziołami 1/3 krążka 1 łyżeczka ziół do sałatek 1 sos sałatkowy ziołowo koperkowy (knorr) 1 łyżka octu ryżowego |
Sposób przygotowania: Sałaty myjemy i dobrze suszymy. Mango i avocado obieramy i kroimy w kosteczkę. Seler kroimy w cienkie plasterki. Wszystkie składniki wrzucamy do miseczki i mieszamy. Posypujemy żurawiną i ziołami do sałatek. Przygotowujemy sos do sałatek wg. przepisu na opakowaniu zastępując łyżkę wody łyżką octu ryżowego. Polewamy sałatkę i mieszamy. Układamy na talerzu i na górę kładziemy plasterki sera camembert. Kolejna bardzo szybka w przygotowaniu sałatka - ja bardzo lubię rucolę za jej orzechwoy posmak. I często robię sałatki właśnie z nią. Ta sałatka niestety nie ejst zbyt fotogeniczna ale uwierzcie mi smakuje wybornie. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne