Sałatka z tuńczykiem, mango i avocado


Składniki:

1 garść rucoli
1 garść mixu sałat
1/2 puszki tuńczyka w oleju
1/4 mango
1/2 avocado
1 garść żurawiny
1 łodyga selera naciowego
ser camembert z ziołami 1/3 krążka
1 łyżeczka ziół do sałatek
1 sos sałatkowy ziołowo koperkowy (knorr)
1 łyżka octu ryżowego


Sposób przygotowania:

Sałaty myjemy i dobrze suszymy. Mango i avocado obieramy i kroimy w kosteczkę. Seler kroimy w cienkie plasterki. Wszystkie składniki wrzucamy do miseczki i mieszamy.

Posypujemy żurawiną i ziołami do sałatek. Przygotowujemy sos do sałatek wg. przepisu na opakowaniu zastępując łyżkę wody łyżką octu ryżowego.

Polewamy sałatkę i mieszamy.
Układamy na talerzu i na górę kładziemy plasterki sera camembert.



Kolejna bardzo szybka w przygotowaniu sałatka - ja bardzo lubię rucolę za jej orzechwoy posmak. I często robię sałatki właśnie z nią.

Ta sałatka niestety nie ejst zbyt fotogeniczna ale uwierzcie mi smakuje wybornie.





[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne