Pasta z jajek z tapenadą z pomidorów i porem


Składniki:

2 jajka ugotowane na twardo
3 cienkie plastreki sera żółtego
2 cm kawałek pora
1 łyżeczka tapenady z pomidorów
1 łyżka majonezu
pieprz ziołowy
sól świeżo zmielona


Sposób przygotowania:

Jajka obieramy i siekmay drobno. Wrzucamy do miseczki.

Dodajemy tapenadę, posiekany drobno ser żółty i por. Mieszamy i dodajemy majonez. Teraz doprawiamy pieprzem i solą.

Podajemy na chlebku Poleczki :) - uwielbiam go - razem z suszonymi pomidorami.



Taką pastę robi się dosłownie w 10 minut. Jest bardzo smaczna i przygotowana ze składników które z reguły mamy w domu.

Dodatek suszonych pomidorów tylko podkreslił jej wyśmienity smak.
Teraz tak sobie myślę, że mogłam dodać jeszcze 2-3 drobno posiekane plasterki salamii z suszonymi pomidorami.

Ale to nic następnym razem dodam ...


[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne