Pasta z jajek z tapenadą z pomidorów i poremSkładniki: ![]() 3 cienkie plastreki sera żółtego 2 cm kawałek pora 1 łyżeczka tapenady z pomidorów 1 łyżka majonezu pieprz ziołowy sól świeżo zmielona |
Sposób przygotowania: Jajka obieramy i siekmay drobno. Wrzucamy do miseczki. Dodajemy tapenadę, posiekany drobno ser żółty i por. Mieszamy i dodajemy majonez. Teraz doprawiamy pieprzem i solą. Podajemy na chlebku Poleczki :) - uwielbiam go - razem z suszonymi pomidorami. Taką pastę robi się dosłownie w 10 minut. Jest bardzo smaczna i przygotowana ze składników które z reguły mamy w domu. Dodatek suszonych pomidorów tylko podkreslił jej wyśmienity smak. Teraz tak sobie myślę, że mogłam dodać jeszcze 2-3 drobno posiekane plasterki salamii z suszonymi pomidorami. Ale to nic następnym razem dodam ... [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne